Waste less time on Facebook — follow Brilliant.
×

Tricky...

Three men moved to a motel ...The clerk said that it will cost $10 each for a room.Which means $ 30...When the three went away...The clerk found that he took $5 more from them i.e. $( 30-5 )=$25

Now he went to the manager to get rid of this tension...

After hearing the incident Manager replied 'Give me $25,Take $2 for yourself & Distribute $3 between three of them(The three men) '

Now ,The question

Total expense by all three men = $9(10-1)

Which means = 9* 3 =27

Again ,27+2=29 ($2 taken by the clerk)

Now where the $1 gone?

Note by Archiet Dev
3 years, 4 months ago

No vote yet
1 vote

  Easy Math Editor

MarkdownAppears as
*italics* or _italics_ italics
**bold** or __bold__ bold

- bulleted
- list

  • bulleted
  • list

1. numbered
2. list

  1. numbered
  2. list
Note: you must add a full line of space before and after lists for them to show up correctly
paragraph 1

paragraph 2

paragraph 1

paragraph 2

[example link](https://brilliant.org)example link
> This is a quote
This is a quote
    # I indented these lines
    # 4 spaces, and now they show
    # up as a code block.

    print "hello world"
# I indented these lines
# 4 spaces, and now they show
# up as a code block.

print "hello world"
MathAppears as
Remember to wrap math in \( ... \) or \[ ... \] to ensure proper formatting.
2 \times 3 \( 2 \times 3 \)
2^{34} \( 2^{34} \)
a_{i-1} \( a_{i-1} \)
\frac{2}{3} \( \frac{2}{3} \)
\sqrt{2} \( \sqrt{2} \)
\sum_{i=1}^3 \( \sum_{i=1}^3 \)
\sin \theta \( \sin \theta \)
\boxed{123} \( \boxed{123} \)

Comments

Sort by:

Top Newest

So many times this question is posted.

Anuj Shikarkhane - 3 years, 4 months ago

Log in to reply

I saw none....!

Archiet Dev - 3 years, 4 months ago

Log in to reply

But I have solved these kind of sums almost 4-5 times.

Anuj Shikarkhane - 3 years, 4 months ago

Log in to reply

the misleading calculation presented by the author leads to think that $1 is missing, which actually is not the case.

each spent $9, so in total they together spent $27. now, $27 minus $2 taken by the clerk is $25 which is the amount they paid for the room.

as for the $30 originally paid, they can be obtained again by doing: 25 for the room + 3 for each man + 2 for the clerk.

Sebastián M - 3 years, 4 months ago

Log in to reply

×

Problem Loading...

Note Loading...

Set Loading...